Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajótközlemény

19 | 02 | 13.

 

Sajtóközlemény

SZTK épület felújítása a Koch Róbert Kórházban

 

 

Az EFOP -2.2.19-17-00026 „SZTK épület felújítása a Koch Róbert Kórházban” keretében új fejlesztések indulnak a Koch Róbert Kórház és Rendelőintézetben, amelyek a járóbeteg szakellátás jobb kubaturális feltételeit, és új műszerek beszerzését célozzák meg. Az Európai Uniós forrású pályázat 15 hónap alatt valósul meg, 282,093  millió forint támogatási összegből, 100 %-os intenzitással.

 

A projekt keretében támogatást igénylő Koch Róbert Kórház és Rendelőintézetben a járóbeteg ellátásnak teret adó szakrendelő komplex infrastrukturális fejlesztése valósul meg.

A projekt 2 fő beavatkozási területe:

  • meglévő, jelenleg is biztosított járóbeteg szakellátások korszerűsítéséhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása
  • a szükséges eszközpark korszerűsítése az elavult eszközök cseréjével, új eszközök vásárlásával.

A felújítás eredményeként 1097,77 m2 szakrendelői, várótermi terület komplett felújítása valósul meg, az eszközpark korszerűsítése keretében 9 eszköz beszerzése történik.

A projekt keretében megvalósuló fejlesztések átfogó célja:

  • az Intézmény területi ellátási kötelezettségébe tartozóan, a fejlesztendő szakmák hatáskörébe tartozó megbetegedésekben szenvedő lakosság számára járóbeteg szolgáltatások fejlesztése;
  • a Kórházhoz rendelt járóbeteg szakrendelők infrastrukturális körülményeinek és műszer ellátottságának javítása az akadálymentesítési szempontok érvényesítésével az Általános Röntgen diagnosztika, Sebészet, Szülészet-Nőgyógyászat, Fül-Orr-Gégészet-Audiológia, Szemészet, Bőrgyógyászat, Ideggyógyászat, Ortopédia, Pszichiátria, Általános Pszichológia szakellátás, Orvosi Klinikai Laboratóriumi szakrendeléseken, a szakrendelői kubatúrák korszerűsítése által;
  • a fejlesztéssel a dolgozói és betegelégedettség növelésének elősegítése;

 

A fejlesztések műszaki-szakmai eredményeképpen az érintett fekvőbeteg ellátásba tovább utalt esetek száma a projekt fizikai befejezését követő első lezárt évben a 2013. éves értékhez képest 10 %-kal csökken.

 

A projekt megvalósításának ideje: 2018.08.01 - 2019.10.31. (15 hónap). A projekt tervezése és megvalósítása során az esélyegyenlőség és környezetvédelmi szempontok érvényesítésével kapcsolatos elvárásokat a támogatást igénylő figyelembe vette.

A projektről bővebb információt a www.krkedeleny.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Tóth Erika, projektmenedzser

Elérhetőség: kpiranyitas@krkedeleny.hu